Üniversitemiz Öğrenci Konseyi Seçimleri Tamamlandı

Yalova Üniversitesi 2021-2022; 2022-2023 Dönemlerini kapsayan Öğrenci Konseyi seçimleri sorunsuz bir şekilde tamamlandı.

Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Konseyleri ve Yükseköğretim Kurumları Ulusal Öğrenci Konseyi Yönetmeliği 13 Haziran 2020 tarih ve 31154 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Üniversitemiz akademik birimleri öğrenci temsilcisi seçimleri yönetmelik hükümlerine yapılmış ve ilgili yönetmeliğin 11. maddesine göre 2021-2022; 2022-2023 Dönemleri Yalova Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Hukuk Fakültesi öğrenci temsilcisi Umut Berkay POLAT olmuştur.

Öğrenci temsilcilerimiz, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Rasim ÇETİK’ in de katıldığı Öğrenci Konseyi Başkanı Umut Berkay POLAT başkanlığında ilk genel kurul toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda öğrenci temsilcilerimiz yapacakları çalışmalar ve üniversitemizden beklentileri hakkında konuşmalar yaptılar. Konuşmalardan sonra Konsey Başkan Yardımcısı, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Denetim Kurulu Üyeleri seçildi.

Seçimin ardından Yalova Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Umut Berkay POLAT genel kurulun ve bundan sonraki tüm toplantıların hem üniversite hem de öğrencilere katkılı olması temennisinde bulunarak,  “Burada seçilmiş olan her temsilci bulunduğu fakülteyi, yüksekokulu ve meslek yüksekokulunu ayrıca bütün bölümleri temsil etmektedir. Bizler öğrenciler olarak yaşadığımız problemleri tüm öğrenci arkadaşlarımız adına üniversitemizin ilgili yetkililerine iletmekle görevliyiz” şeklinde konuştu.