Yalova Üniversitesi    oidb@yalova.edu.tr 0 226 815 50 00

İSTEĞE BAĞLI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın kararı sonucunda Üniversitemizde gerekli şartlar sağlandığı aşağıdaki dosyada belirtilen bölümlerdeki son sınıf öğrencilerine talepleri halinde Pedagojik Formasyon dersleri verilebilecektir.

Başvurular 13.02.2023 Pazartesi Günü mesai bitimine kadar kayıtlı olunan fakültelere yapılacaktır. Başvuru yapmayan öğrenciler talep etmemiş sayılacaktır!!!

Formasyon Derslerinin bir kısmı 2022-2023 Bahar döneminde kalan dersler ise yaz ve dönemi ve 2023-2024 Güz döneminde verilecektir.

FORMASYON BAŞVURUSU YAPAN ÖĞRENCİLER AŞAĞIDAKİ TABLODA BELİRTİLEN FORMASYON DERSLERİNİ TAMAMLAMADAN PEDAGOJİK FORMASYON ALMIŞ SAYILMAYACAKLARDIR.

Dersin Adı

Teori

Uygulama

Kredi

AKTS

Eğitime Giriş

Öğretim İlke ve Yöntemleri

Sınıf Yönetimi

Özel Öğretim Yöntemleri

Rehberlik ve Özel Eğitim

Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme

Eğitim Psikolojisi

Öğretim Teknolojileri

Öğretmenlik Uygulaması

1

8

5

10

Hangi bölümlerin Pedagojik Formasyon dersini alıp hangilerinin alamayacakları Milli Eğitim Bakanlığı "ÖĞRETMENLİK ALANLARI, ATAMA VE DERS OKUTMA ESASLARI" adlı çizelgede belirlenmiştir.

Öğrencilerimizin Dikkat Edeceği Hususlar;

1. 2022-2023 Bahar Yarıyılından itibaren yalnızca 4. sınıf ve uzatan Lisans öğrencilerine (ekli tabloda belirtilen bölümler için) Pedagojik Formasyon dersleri verilebilecektir.
  2. 2023-2024 yılından itibaren tabloda belirtilen bölümlerdeki tüm öğrencilere 2.sınıftan başlayarak verilecektir.
  3. Dersleri almak isteyen öğrenciler ekte yer alan formu doldurması gerekmektedir, aksi takdirde Formasyon derslerini alamayacaklardır.
  4. Formasyon eğitimi sadece üniversitemiz aktif devam eden lisans  öğrencilerine verilecektir.

Dosya Adı
Formasyon dersleri başvuru dilekçesi.docx İndir Göster