Yalova Üniversitesi    oidb@yalova.edu.tr 0 226 815 50 00

Değerli öğrencilerimiz,

Üniversitemizin “çağın gereksinimlerine uygun bilgi ve beceriye sahip öğrenciler yetiştirmek” stratejik hedefi doğrultusunda, öğrencilerimizin çevreye duyarlı, topluma katkı sağlayan, sorumluluk sahibi ve sosyal becerileri gelişmiş bireyler olarak yetişmelerini teşvik edecek “Sosyal Transkript” uygulaması hayata geçiriliyor. Bu kapsamda öğrencilerimiz, akademik başarılarının bir göstergesi olan akademik transkriptin yanı sıra, öğrencilik dönemleri boyunca aktif rol aldıkları sosyal faaliyetleri gösteren bir sosyal transkript alabileceklerdir.

Bunun için öğrencilerimizin öğrenci bilgi sistemine bilgi girişi yapmaları gerekmektedir. Sisteme öğrenciler tarafından girilen ve katılım vb. belgeyle kanıtlanan etkinlikler, bölümlerin değerlendirme komisyonlarınca onaylandıktan sonra sosyal transkriptte yer alabilmektedir.

Uygulamanın 2023-2024 akademik yılında ilk defa hayata geçiyor olmasından dolayı, öğrenciler bir kereye mahsus olmak üzere kanıtlayabildikleri geçmiş yıllardaki sosyal etkinliklerini de sisteme ekleyebileceklerdir. Sosyal Transkript uygulaması, her bölüm ve sınıftan öğrenciye açıktır. Öğrenciler etkinlik başvurularını (bilgi girişlerini), bölüm komisyonlarının değerlendirme yapacağı döneme kadar diledikleri zamanda yapabilecektir. Bölüm komisyonları öğrencilerin katıldıklarını beyan ettikleri sosyal etkinlikleri her dönemin sonunda final dönemlerinde değerlendirecek ve komisyonca onaylanan etkinlikler öğrencilerin sosyal transkriptlerine yansıyacaktır.

Sosyal Transkriptte Hangi Tür Etkinlikler Yer Alabilecek?

• Öğrenci kulüp ve organizasyonları tarafından yapılan etkinlikler
  • Topluma yönelik çalışmalar
  • Ulusal ve uluslararası düzeylerde kazanılan derece ve ödülleri
  • Bilimsel etkinlikler
  • Kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikler
  • Gönüllülük esasına dayalı faaliyetleri
  • Değerlendirme komisyonu tarafından onaylanmış diğer sosyal ve kültürel etkinlikler

Sosyal Transkript Sistemine başvuruların nasıl yapıldığına dair detaylı bilgi için ekte yer alan kılavuzu ve “Yalova Üniversitesi Sosyal Transkript Yönergesi”ni inceleyebilirsiniz.

Dosya Adı
Sosyal Transkript Sistemi Kılavuzu (2).pdf İndir Göster